Jeg må jo innrømme at jeg er veldig tilhenger av hjemmelagde pepperkaker...
(ehhh, en fin måte å si at jeg er motstander av kjøpe-deig...)
Bare for gøy, tok jeg tiden - og jeg beklager å måtte meddele at det tok fem minutter...
Men uansett, jeg prøver ikke å være bedre enn andre, men jeg mener bare at disse smaker så ufattelig mye bedre! Det er ikke alltid det vanskelige er så vanskelig allikevel...
Denne deigen har godt av å stå over natten, og gjerne flere netter!
250 g smør eller margarin
2 dl mørk sirup
4 dl sukker
has i en gryte og smeltes
Ha i 2 ss kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
1 ts nellik
2 dl vann
13 dl mel
1 ts bakepulver
Rør godt!
Stekes på 175 grader i ca 5 minutter
(få gjerne flere hjelpere med - det tar litt tid!!)
1 kommentar:
Mmmmmm. Det er nesten som jeg kjenner lukta på andre siden av jorda. Her er det ingen nybakte pepperkaker. Det er det jeg savner mest av alt - den gode julelukta.
Du har så gode oppskrifter, Kjersti og er en sann inspirasjon.
Klem Marit
Legg inn en kommentar