hos Edel, som lager verdens BESTE focaccia!!
Hemmeligheten er visst, i følge hun, å la den stå i kjøleskapet natten over,
og la den heve på kjøkkenbenken dagen den skal nytes!!
30 g gjær røres ut i 1,5 dl lunkent vann,
has i matprosessor sammen med enda 1,5 dl lunkent vann, 1 ts sukker, 1 ts salt og 2 ss olivenolje
Hell ca 6 dl hvetemel litt etter litt i blandingen,
til deigen former seg til en ball
Heves enten sånn eller sånn,
og stekes på 250 grader i 20-30 minutter -
etter selfølgelig å ha hatt masse olivenolje over, sorte oliven, havsalt og rosmarinkvister...
Sommerdag sammen med frustrerte fruer -
som ble mindre frustrerte -
fordi vi har hverandre...
Ta vare på øyeblikkene...
8 kommentarer:
Hvis det er verdens beste focaccia så må jeg jo bare prøve det en dag...
Takk for oppskrift!
Det ser ihvertfall utrolig godt ut! :D
Håper du får tatt turen til Abu Dhabi snart...
Gled deg! :D
Så vakkert,så vakkert som det er hos Edel... og på Bryne også, selvfølgelig...
Haha...
Nå fikk jeg meg en god latter...
Sex and the city jentene tar deg med til Adu Dhabi :D
Eg e så
øvegidde,
av veska du fant : )
Et lykkefunn...
Og igjen,
fin og koselig blogg du har.
Mangochutney ?
Høres godt ut, det er en saus
man spiser til grillkjøttet,
dvs. kjøtt : ) bakte poteter,
salat og mangochutney. Går det ?
(Her er jeg litt grønn, men...)
Couscous ??? sier folk til meg.
Herlighet, vet de ikke hva det er : )
God helg ønskes.
Oppskriften er "stjalet" og skal utproves! Tusen takk.
Ma prove mangochutneyen din ogsa... det er bare det at mangoen vanligvis blir spist opp her i huset for jeg rekker a lage noe av den! ;-)
ha en fin fredag!
klem Mette
Ja dette hørtes herlig ut Kjersti! Nam, nam! :-) Takk for oppskriften, eg ska jammen meg prøvan! :-)
Enige med deg, Amsterdam e good! :-)
Nyperosa - mangochutney blir som et syltetøy som du kan bruke på absolutt alt!! Kjøtt, fisk, pålegg, salater.... Jeg er solgt!! Couscous er semulegryn rullet i hvetemel - og et sunnere alternativ til poteter eller pasta/ris! I hvert fall et veldig enkelt alternativ!!
Ha en flott fredag!!
Meg igjen - ma bare takke igjen for focacciaoppskriften. Lagde den som du foreslo og lot den hvile over natten i kjoleskapet. STOR suksess her i huset - forsvant som dugg for solen. Til og med bedre enn mine bagels iflg Tenaringen i huset. Blir nok en fast slager her i huset, ja. Jeg har linket til deg pa bloggen min og oversetter oppskriften en dag (om det er ok! ;-))
Legg inn en kommentar