Med mikro-lunsj og mikro-kaffe (rester skal en ikke kimse av!)
ble det en bonus-venninne-prat, som utviklet seg ifra sitronterte-baking, til nye idéer, som egentlig er gamle, som kanskje heller en felles erkjennelse om at vi ønsker å gjøre noe spennende ved siden av jobben... Spennende tanker satt til side -
svoger fikk både presang og terte, og her skal dere også få!!
(alle må få!!)
Tertebunnen består av
175 g mel
40 g melis
75 g smør
1 eggeplomme
(spar hviten!)
1 ss vann
Has i matprosessor til den samler seg til en klump
Settes kaldt ca 1 time
Sett ovnen på 200 grader
Imens lages sitronfyllet
4 sitroner - saften og skallet (ikke det hvite!)
6 egg
175 g sukker
2 dl kremfløte
Has i matprosessoren
Smør og kle en sprinform
Kjevle ut bunnen på et glapack
legg denne over formen
og trykk den på plass
Prikk bunnen med gaffel
og stek bunnen i 20 minutter uten fyllet
Ta ut bunnen og sett ovnen ned til 180 grader
hell fyllet i formen
og stek videre i rundt 30 minutter
(terten skal være "skjelven" når du tar den ut)
Denne smaker fantastisk sammen med Crême Fraiche...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar