...den ene halvdelen av interiørfirmaet Edel & fru Hermez...
Her får du innblikk i livet mitt, både privat og professjonelt...

tirsdag 6. mars 2012

Forening - der damene måtte lage maten sin selv!!


Jeg hadde invitert damene på trening først, og visste da at jeg måtte lage noe jeg kunne lage klar på forhånd, da jeg var hjemme fem minutter før gjestene kom!! Jeg hadde jo James der da, som gjorde en kjempeinnsats, med hjemmelaget jordbær-sorbét og kjøkkentjeneste!! Det enkleste hadde jo vært å lage en gryte, men nei.... Jeg måtte lande på myke vårruller som krever både ekstraordinær handling, masse kutting og dill!! I tillegg til Tom Ka Gai-suppe som heldigvis VAR ferdig, satt jeg alle ingrediensene på bordet så jentene fikk fylle rispapirene sine selv!! Tror kanskje jeg oppfant en erstatning til den populære tacoen - for dem for vil ha en litt sunnere variant!! Det krever bare et besøk innom en god asiatisk butikk, så har du det som skal til!!




Et stykke entrecôte (ca 500g) legges i marinade i 2 timer på benken:


5 ss søt soyasaus
5 ss limesaft
1 ss sesamolje
2 små røde finhakkede chilier


Dressing til kjøttet:


1 stilk sitrongress finhakkes (bare den myke stilken i midten)
4 ss ilmesaft
4 ss frisk mynte
4 ss frisk koriander eller bladpersille
2 ss fiskesaus


Når kjøttstykket er stekt, har hvilt,
og er kuttet opp i strimler,
legges det i dressingen
og settes på bordet.


Fyll et stort fat med masse hakkede urter,
(søt basilikum, koriander, bladpersille)
staver av gulrot, agurk, avokado, vårløk.


I tillegg har du ferdig stekte og pillede scampi delt på langs,
så får du dekket "surf'n turf"-behovet!!


Jeg lagte to forskjellige asiatiske dipper,
men velger å gi deg en kombinasjon av begge i én:


4 ss soyasaus
2 ss riseddik
1 ts sesamolje
2 ts revet ferk ingefær
saften av 1 lime
1 ss fiskesaus
4 små røde hakkede chili
smak til med litt brukt sukker
eller søt soyasaus,
så du får litt syre og litt sødme!!




Som sidedish diktet jeg en asiatisk salat:


grønne brekkbønner og staver av sukkererter
stekes i olje sammen med hvitløk.
Ha i 1 pose bønnepirer,
1 glass bambusskudd på chiliolje
og én pose naturlige cachewnøtter.


Ha to dype tallerkener med luket vann på bordet,
hvor hver og en dypper rispapiret sitt i,
bare så det fuktig og mykt.
Så er det bare å fylle rullen sin
med det en måtte like,
og nyyyte....

Ingen kommentarer: