...har aldri vært min beste venn -
mest fordi jeg aldri har hatt tid å vente på hevingen,
og derfor aldri gode boller!!
En annen grunn,
er at jeg simpelthen elsker gjærbakst...
og da spiser jeg altfor mye...
Start med å smelte 150 g smør
og tilsett 6 dl melk
Smuldre 1 pk gjær, og hell den lunkne melkeblandingen over
Ha i 1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
1/4 ts salt
før du har i rundt 14 dl mel
HEV til dobbel størrelse under plastikk!!
Trill boller, og HEV igjen!!
(må minst ha en hel søndag til dette her!!)
220g i 10 minutter
2 kommentarer:
Disse ser jo veldig fristende ut da.
Visst du ikke liker å vente på heving, som meg så anbefaler jeg deg denne oppskriften :-)
Ingredienser:
1 liter melk
300 g smør
250 g melis
100 g gjær
1,5 kg hvetemel
0,5 ts kardemomme
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med en gang (ca 30 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i 7-10 min.
De er supergode, og veldig enkle å lage.
Legg inn en kommentar