Jaaaaaaaaaaaa....
Yndlingssyltetøyet er endelig hjemmelaget!!
Farmor og jeg, svingte oss rundt, i lukter av jul, kanel og ingefær!!
To forskjellige oppskrifter, ble til én -
og resultatet var seigt og deilig...
2 kg fiken males/raspes i matprosessor
og varmes i gryte sammen med
1 ts kanel
1/2 ts ingefær
saften av 2 sitroner
2 dl Calvados eller Cognac
Når denne blandingen er varm,
has 1 kg sukker i, og blandingen smeltes helt til sukkeret er oppløst
Med nylagede knekkebrød med brie, ble syltetøyet prikken over i'en...
2 kommentarer:
Det hørtes fantastisk godt ut, tror jammen jeg må prøve... har akkurat kjøpt et glass, men det er ikke det samme som hjemmelaget...
Googlet fikensyltetøy og kom inn hit! For et lykketreff! Gleder meg til å prøve oppskriften!
Koselig blogg du har :)
Ha en trivelig lørdagskveld.
Legg inn en kommentar