I mangel av kvite på butikken i går, ble det torsk - nøttebakt - servert med kremet vårløk, syltet paprika, tomat og basilikum-saus
sammen med verdens beste venner...
- som vi gjerne skulle hatt litt nærmere oss...
(og masse god vin, selfølgelig...)
Her var det mange smaker, og jeg personlig likte nøtteblandingen på fisken veldig godt, men synes kanskje det ble litt mye med både kremet vårløk OG saus... Fisken forsvant litt, men dette var kanskje fordi det ble torsk og ikke kveite...
Uansett - sausen var nydelig - og besto av
1 gulrot
1 liten purre
1 fedd hvitløk
1/2 plante basilikum
2 sjalottløk
kjøres i kjøkkenmaskinen
stekes lett i panna
tilsettes 1 dl hønsebuljong
og 1 boks hele, flådde tomater
og kokes inn til halvparten
Kjøres i blender eller stavmikser
og smakes til med salt, pepper, sukker og sitron...
Ovnen settes på 150 grader varmluft
Nøtteblandingen besto av 1 pose blandet nøtter
som knuses og blandes med 50 gram smør
Til 4 voksne, bruker jeg 800 gram torskefilet
som legges på benken med olivenolje og hvitløk over
Nøtteblandingen has over før fisken går inn i ovnen
Så etter 8 minutt - voilá!
Vi hadde små, franske poteter til, som bare var bakte på 220 grader varmluft i 15 minutt...
Vårløken var simpelthen bare vårløk, kremfløte, salt og pepper -
ikke nødvendig til denne retten som sagt, men veldig godt som tilbehør til både kjøtt og fisk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar