Fant denne oppskriften i VG, og den er absolutt verdt å prøve både til hverdag og fest! Skalldyr er jo sommer,og sommer er skalldyr! Blåskjellene i butikken er jo ifra oppdrettsanlegg, så di er ikke farlige! Denne oppskriften er til 4 porsjoner
1 nett blåskjell vaskes under rennende vann
Varm olje i gryta, og blank 1 opphakka løk og 4 fedd hvitløk
Ha 3 dl hvitvin i gryta på samme tid som skjellene, og la di dampe under lokk
Når alle skjellene har åpnet seg, heller du kraften over i en ny gryte
(di som IKKE har åpnet seg, kastes!)
Pill ut maten i skjellene
Tilsett 1 pk matfløte i kraften og kok den opp
Tilsett 4 ss meierismør
Bruk stavmikser til å skumme suppen
Tilsett cayennepepper etter smak til slutt
Grønnsakene kuttes opp i tynne staver, og her bruker man det en har
(jeg hadde bare gulerøtter og reddiker)
Disse dampes lett i 1 ss smør og litt vann under lokk
(godt hvis di er "à la Julienne" - litt motstand...)
Suppen er lett å lage, og imponerende for di som får den servert!
Bon Appetit!
1 nett blåskjell vaskes under rennende vann
Varm olje i gryta, og blank 1 opphakka løk og 4 fedd hvitløk
Ha 3 dl hvitvin i gryta på samme tid som skjellene, og la di dampe under lokk
Når alle skjellene har åpnet seg, heller du kraften over i en ny gryte
(di som IKKE har åpnet seg, kastes!)
Pill ut maten i skjellene
Tilsett 1 pk matfløte i kraften og kok den opp
Tilsett 4 ss meierismør
Bruk stavmikser til å skumme suppen
Tilsett cayennepepper etter smak til slutt
Grønnsakene kuttes opp i tynne staver, og her bruker man det en har
(jeg hadde bare gulerøtter og reddiker)
Disse dampes lett i 1 ss smør og litt vann under lokk
(godt hvis di er "à la Julienne" - litt motstand...)
Suppen er lett å lage, og imponerende for di som får den servert!
Bon Appetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar