Fru Woods, Fru Knutsen, og Fru Hermez,skal en tur over dammen med noen reiselystne passasjerer, og det eneste fantasien min kunne tenke seg (klokken 09 på butikken i morges...) - var dette salte komlekjøttet - da det er år og dag siden jeg hadde det sist!! Testkomlen på bildet her, var grei, men gleder meg til en større tallerken etter en kveld i luften!! For dere som tror komler er vanskelig å lage, kan jeg bare si "nei"..... Det er heller det salte kjøttet som krever litt tid - men kun tid (ikke kunnskap) - da det må vannes ut i et par-tre timer, før det kokes i 2 timer! Jeg raspet disse potetene på en litt grov rasp, men kunne godt brukt den finere siden når jeg tenker meg om! Jeg tok på meg plastikk-hansker, og blandet i 50/50 byggmel og hvetemel, salt og pepper selfølgelig - helt til massen ble seig og deilig! (her er det lurt å lage en "test-komle", så ser du om den holder seg isammen!)
Etter kjøttet hadde kokt i et par timer, hadde jeg i komlene sammen med kjøttet - jeg innbiller meg at saltsmaken smitter litt over på komlene... Vips, så ble det komlegryte, så var det bare å koke grønnsaker, steke masse baconfett (jeg glemte å kjøpe bacon!!), og så bruker vi Vossekorv eller Sunmørsmår på toppen - håper mannen blir fornøyd... (det er vel verre med hun vietnamesiske jenten som hjelper meg med å hente ungene - hun skjønner vel ikke en prikk av hva som er hva oppi di store grytene!!)
Oh nooo, hjemreise allerede…
for 4 dager siden
1 kommentar:
Så kjekt å se, fru Hermez, at dere spiser "gammeldags" komlemiddag. Det gjelder å ikke miste de gamle tradisjonsrike rettene, i jungelen av ny, spennende mat.
Legg inn en kommentar