Jeg hadde tatt opp hjortekjøtt fra fryseren i går, og tenkte det var en passende middag i dette høstlige været... (mor måtte låne plass i fryseren vår nemlig, noe hun gjør hvert år når julen kommer og hun ikke har plass i sin egen! Veldig kjekt for oss da....)
Denne oppskriften er til rundt 6 voksne
Det var visst noe bankekjøtt, men her kan en bruke hvilket kjøtt som helst! Rundt 1,5 kilo...
Pepre kjøttet og fres det i smør, sammen med 6 sjalottløk
(jeg stekte i to omganger)
Ha over en halv flaske portvin (her kunne en sikkert hatt rødvin også!)
Fyll på med vann til kjøttet dekkes nesten av væske
(jeg hadde i en grønnsaksbuljongterning)
Kjøttet koker i hvert fall et par timer - jo lengre jo bedre
Ha i 3 oppskårne gulerøtter
hvitløk etter smak
ca 10 knuste enebær
1 boks hele sjampignonger
brokkoli
1 pk kremfløte
- og kok videre
Tilsett litt maizena for å få tykkelsen du ønsker på sausen
pluss litt sukkerkulør
Til dette smakte det nydelig med hjemmelaget potetstappe
bestående av 6 store poteter (....)
1 boks lettrømme
salt
masse parmesan!!
Denne oppskriften er til rundt 6 voksne
Det var visst noe bankekjøtt, men her kan en bruke hvilket kjøtt som helst! Rundt 1,5 kilo...
Pepre kjøttet og fres det i smør, sammen med 6 sjalottløk
(jeg stekte i to omganger)
Ha over en halv flaske portvin (her kunne en sikkert hatt rødvin også!)
Fyll på med vann til kjøttet dekkes nesten av væske
(jeg hadde i en grønnsaksbuljongterning)
Kjøttet koker i hvert fall et par timer - jo lengre jo bedre
Ha i 3 oppskårne gulerøtter
hvitløk etter smak
ca 10 knuste enebær
1 boks hele sjampignonger
brokkoli
1 pk kremfløte
- og kok videre
Tilsett litt maizena for å få tykkelsen du ønsker på sausen
pluss litt sukkerkulør
Til dette smakte det nydelig med hjemmelaget potetstappe
bestående av 6 store poteter (....)
1 boks lettrømme
salt
masse parmesan!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar